Drømmeflukt og natursti

Onsdag 31. august var en dag full av opplevelser. Dagen startet med at alle elevene ble delt i par, som skulle dele drømmene sine med hverandre. Veldig personlig. Deretter skulle vi sendes for å lære å brette papirbåter. Vi skrev drømmene ned på et stort, kvadratisk ark, og satte igang med brettinga.

Og det var kjempelett! (beklager at ikke hele oppskriften kom i form av disse bildene, men her er en måte å gjøre det på. Brettes den tvers over lik første gang, vil den bli mer nøyaktig)

Så vrenger man den, og voila, en bååt.

Her er min før jeg pyntet den.

Båter i farta i trappa.

Maange, små båter! :D

Senere på dagen, rundt 16-tiden, var noen heldig utvalgte med støvler, med på en tur til..

Advarsel, fare for mange bilder.

Det var temmelig gjørmete.

På et tidspunkt mistet jeg til og med kameraet ut av etuiet og det ble litt tilbakestående. Gikk heldigvis lett å få vekk gjørma, men folderne foran linsa ble trege, og hver gang jeg slo det av, slo det seg på av seg selv igjen hele tiden. Ble ganske lei av den lyden som kom hver gang den slo seg på x)

Men etterhvert som jeg begynte å ta bilder igjen, så kameraet ut til å bli glad igjen, for siden har det vært helt fint igjen ;)

Det jeg kanskje tok mest bilder av, var boligene, hverandaene og samfunnene til feene - nemlig soppene!

Den leira der er ikke noe å kødde med. På vei tilbake var jeg så dum å tråkke rett i den, og jeg sank SÅ fort. Synkeleire vet dere. Jeg ble faktisk litt redd. En lærer måtte dra meg opp for at jeg skulle komme meg løs.

Det er jo en jungel.

Til og med lianer!

Og se på denne kjempeblomsten!

Men nå skal jeg fortelle hva vi egentlig skulle der. Vi skulle se på vrakrestene etter et fly som styrtet og eksploderte der en gang under krigen. 20 mann omkom, og restene er fremdeles ikke plukket opp. Mannskapet fikk også en felles gravplass langt inni den jungelen der, men navnene deres står ingen steder... ganske mystisk.

Innenfor dette gjerdet, som vedlikeholdes og gjevnlig males, er det altså 20 opphevninger med grøfter mellom seg, men ingen navn på omkomne. Innenfor gjerdet, var det forresten to hvitveis! Så sent på året!

Vrakrester.

Det grønne på midten, er en stoffbit!

Så ble jeg fanget av naturen og soppen igjen.

Se så mye!

Og treet det bodde på, var bøyd. Så nesten ut som en port :D

Da vi var kommet halvveis, gikk vi over enga på en gård.

Her var det sauer :)

Stien i gresset...

Nydelig farge!

Lang rekke! (med meg bakerst)

Så kom vi til jungelterreng igjen. Der traff jeg en sopp med hår!

Noen steder var det lurt nok, lagt ut små tømmerstokker slik at vi slapp å gå i gjørma.

Andre steder, ikke :P *slurp, slufs*

Like etter at vi hadde passert skiltet om elgen, fant vi dette:

Bekkenbein og lårbein...

En stakkars elgs kranie og andre beinrester etter å ha satt seg fast! Med store horn, kommer den seg jo ikke løs. (Men vi mistenker at noen har plantet det der)

Så var turen straks over. Det siste vi passerte var heller assortert.

...smakte mel ;)

Etter at vi hadde kommet hjem, og spist kveldsmat, var det på tide å sjøsette båtene våre. Jeg pyntet min med blader og fylte den med roseblader. Må innrømme at jeg hadde den fineste båten! :D

Her blir de fraktet ut på vannet.

Og satt på sjøen.

Det var vanskelig å skilles fra min...

Blandt de fire siste, var den, og ble endelig fraktet ut. (legg merke til at to av de andre også har pyntet sine med blader, inspirert av meg :)

Så her er de, og lyser opp for folk og fe.

Ser nesten ut som alver som danser^^

- Har du brettet sånne båter før? :)

6 kommentarer

Kristine

06.09.2011 kl.17:45

Herlige bilder! :)

Høres ut som en fin dag!

Tara Yáviel

06.09.2011 kl.17:59

Så nydelig natur! Ser ut som dere har hatt en flott tur:)

Rare soppen! :D Også så vakkert med alle båtene med lys i :) Flott engasjement!

Naviana

06.09.2011 kl.23:45

Så koselig :) Båten din, den hårete soppen, liadene og hvitveisene... wow, sært med hvitveiser på høsten! Fine lysende båter, minner meg om kupala/Купала (russisk og østeuropeisk sommersolverv, søk opp på google, veldig fin feiring!)
Det er ikke en kjempemjødurt, ligner mye på kvann (angelica archangelica <3 ), men kan være sløke, kjempebjørnkjeks eller noe annet også. Hihi. Burde tenke deg om noen ganger før du gnafser på bladene, da kvann har flere demonbrødre ;)

°Vinterperle°

08.09.2011 kl.22:12

Mat, helse og velvære: Takk :D Ja, det var det.

°Vinterperle°

08.09.2011 kl.22:14

pixietrixie: Ja, det var veldig storslagent. Og turen var laaang. Også var jeg så mett, for vi spiser liksom hele tiden her på skolen^^

Ja, veldig koselig, men jeg var bekymret for hvordan personalet skulle få ryddet opp alt sammen i etterkant, og det med god grunn. De hentet det ikke før etter to døgn, med regn, så det meste var gått i oppløsning...selv om jeg tilbød meg å hjelpe til.

°Vinterperle°

08.09.2011 kl.22:17

Naviana: Takk. Ja, det er kjempespesielt. Akkurat som da jeg fant en blåklokke i november i 2009! Har et ganske uklart bilde av det på mobilen min.

Å, ja. Mange som har spennende og fine feiringer, tenkte først på lyslyktene de sender opp i øst-asia.

Nei, jeg var ikke helt sikker, men syntes den liknet litt på den illustrasjonen på den ene tavla langs stien^^ Bra jeg får riktige opplysninger fra eksperten! Fint navn. Ooh, høres skummelt ut :o

Skriv en ny kommentar

°Vinterperle°

°Vinterperle°

20, Oslo

Jeg er liten alv 'fanget' i Oslo. Jeg drømmer om og jobber for en bedre verden, bl.a. ved å være vegetarianer, anføre en miljøvennlig livsstil og jeg har planer om å leve selvforsynt i fremtiden, forhåpentligvis i natursamfunn <3 Som den drømmeren jeg er liker jeg naturligvis eventyr, fantasi, magi, mystikk og mytologi :) Noe av min kreativitet kommer i form av skuespill og fortellerkunst, utkledning, hekling og nylig begynte jeg å lære å spille harpe.

Kategorier

Arkiv

hits