Kenya I - Natur og kultur

Vi ankom Kenya og bestemte oss for å sette av 2-3 uker hvor vi skulle bli kjent med landet, kultur og klima. Både for å tilpasse oss og selve workshopene.
Dette var 'bli kjent' fasen.Her er jeg i en stor te-kopp på flyplassen i Amsterdam :)

Akklimatisering

Som dere selvsagt vet er klimaet helt forskjellig fra Norge med høy varme og mye sol. Spesielt når man reiser fra vinter-februar. Vi tok oss derfor god tid da vi ankom hovedstaden Nairobi til å slappe av og venne kroppene våre til solen og varmen. Byen vi skulle bo i, som heter Loitokitok, ligger ved foten av Kilimanjaro og luften er veldig tynn forhold til den tette Oslo-luften, og vi måtte gradvis venne oss til det forskjellige klimaet underveis.

Nairobi er virkelig en storby med over 3 millioner innbyggere og byen inneholder en av verdens største slum-områder, Kibera. Byen er et eneste stort kaos der kjøretøy og mennesker florerer i kryss og tvers over gatene, det er et forferdelig leven med alle buss-hornene og det er enorme varehus overalt.Dette er bare fra en liten sidegate. Jeg vet ikke hvor mange videoopptak vi har av de større, trafikerte og befolkede veiene x)

Vi bodde på et hotell som var helt ok, men nettene var ganske uutholdelige. Ikke nok med at det var forferdelig varmt, uten særlig lufte/nedkjølingssystem, men i tillegg til det var det et treningsstudio i toppetasjen på bygget som spilte hard techno fra kl. 6 om morgenen! :ORufsete og sliten etter lang reise, med verdens søteste, små bananer! :D (og diverse insektstikk-.-)

Små utflukter

I Nairobi så vi på oppvisning av tradisjonell stammedansing

Senere var vi...


...ikke på picnic. Men vi traff på denne merkelige karen.

Som kanskje kom litt vel nært.

Vi besøkte også 'Giraffic Park', hvor vi fikk mate og klappe de søte, store og skjønne dyrene :D

Se så fine og majestetiske! Vi fikk også høre foredrag om dem. Lik mange andre dyr, blir disse jaktet på (ulovlig) til menneskers egoistiske formål. Halene og diverse bein er hellige og brukes i ulike rituelle sammenhenger.

- Har du sett giraffer på ekte? :)

8 kommentarer

.ida

07.02.2012 kl.11:59

Gleder meg til å lese mer om turen! :D

°Vinterperle°

07.02.2012 kl.12:02

.ida: Så bra! :) Trenger oppmuntring rundt det; er redd det blir litt mye og for kjedelig. Men skal gjøre mitt beste :)

~ Huldra ~

07.02.2012 kl.12:06

Kuli! Ja, har sett giraffer et par ganger, dyreparken i Kristiansand og Hansapark i Tyskland :)

Jeg også gleder meg til mer om turen!

°Vinterperle°

07.02.2012 kl.12:08

~ Huldra ~: :D! Så tøft. Har lyst til å besøke Kristiansand igjen :) Wii!

Helene

07.02.2012 kl.21:41

Det ser sinnsykt kjekt ut! :D Jeg også vil til Afrika!

°Vinterperle°

07.02.2012 kl.22:04

Helene: Ja, det er det! Det er en helt annen virkelighet. Alle vestlige verdensborgere burde ta turen til et slikt land :)

~ Camilla Rose ~ ☀

11.02.2012 kl.00:25

Fantastisk! *glede seg til å lese mer* Landskapet der giraffen var så da virkelig vakkert ut!

°Vinterperle°

12.02.2012 kl.21:33

~ Camilla Rose ~ : Så hyggelig kommentar! :D Håper du liker innleggene. Og fint å ha deg tilbake! <3

Skriv en ny kommentar

°Vinterperle°

°Vinterperle°

20, Oslo

Jeg er liten alv 'fanget' i Oslo. Jeg drømmer om og jobber for en bedre verden, bl.a. ved å være vegetarianer, anføre en miljøvennlig livsstil og jeg har planer om å leve selvforsynt i fremtiden, forhåpentligvis i natursamfunn <3 Som den drømmeren jeg er liker jeg naturligvis eventyr, fantasi, magi, mystikk og mytologi :) Noe av min kreativitet kommer i form av skuespill og fortellerkunst, utkledning, hekling og nylig begynte jeg å lære å spille harpe.

Kategorier

Arkiv

hits