Kenya II - Barnehjem

Da vi var ferdige i Nairobi, dro vi videre til en liten by som heter Emali. Kenyas største hovedvei passerer rett gjennom denne lille knerten av en by, og utallige store lastebiler og trailere kjører gjennom byen daglig(!). Langs veien er det mange små boder der folk selger løk, tomater og verdens beste mangoer <3

I Kenya er det også sånn at rundt kl. 19.00 blir det bekmørkt, og disse trailerne kjøre hele døgnet. Flere ganger var jeg engstelig for at noen skulle bli påkjørt. (Du skal forresten helst ikke være ute etter at det har blitt mørkt, ettersom ville dyr og slikt kan komme.)

I Kenya har de dessverre ikke noe ordentlig søppelsystem, så når det ikke flyter i gatene...

lager de bare en grop, kaster søppelet nedi der, og brenner det.

Barnehjem

I Emali ligger det et barnehjem, kombinert med skole, som heter Taretouki. Her fikk vi omvisning, både av undervisningsområdet, spisesalen og de begredelige soveværelsene. Her fikk vi for alvor et innblikk i fattigdommen dette landet sliter med.Her sover de altså. Og når jeg ser hvor fælt det er her, kan jeg bare prøve forestille meg hvordan det er i slummen...De heldigste har tynne madrasser og ødelagte myggnett.

Vi fikk være med på å servere mat.Tradisjonell og veldig enkel kenyansk mat. Ugali og kål.Det var altså her vi fikk møte kenyanske barn for første gang, og de var så fantastisk nydelige!Se på henne!Disse barna lekte med litt vann nede i et slags basseng.

Se så flotte de er! :D Jeg fikk så lyst til å adoptere dem med meg hjem!

Leketøy fra Norge

I stedet gjorde vi noe som jeg kanskje synes var det beste med hele turen! Før vi forlot Norge, hadde vi nemlig vært innom forskjellige leketøysforretninger og spurt om de hadde noen ødelagte leker de tilfeldigvis skulle kvitte seg med. Dessverre er det slik i vårt samfunn at leker skal returneres til avsender dersom de blir ødelagte, ikke doneres bort, men heldigvis var noen veldig snille! De jukset litt og gav oss masse leker til å ta med! :D To Barbie-hester MED tilhørende Barbier. En Baby Born, en Toy Story-Woody som faktisk kunne snakke når du dro i snoren + masse, masse mer som vi kunne gi videre til barnehjemmet!Det var en stor flokk av både barn og ungdommer som samlet seg da vi skulle vise dem hva vi hadde med til dem.Vi holdt opp leker og forklarte i mikrofon hva det var for noe.Det var veldig gøy å se at de kom nærmere og nærmere for hver nye ting vi tok opp! Noen av de voksne måtte be dem gå tilbake for at alle skulle få se alt. Så kom den store finalen! Vi hadde nemlig lagt merke til at de dreiv og spilte noen merkelige leker, tilsynelatende uten mål og mening, med klinkekuler! Og tror du ikke vi hadde en boks med det også! :) Da de oppdaget at vi hadde med klinkekuler, ble de helt ville av begeistring og stilte seg i kø. De fikk en hver så lenge det holdt, slik at de kunne begynne å leke med dem med en gang.

Hver gang jeg har sett klinkekuler i ettertid, har jeg tenkt på akkurat denne episoden og får lyst til å kjøpe dem og dele ut igjen! :DBlant alle barna ble denne jenta spesielt glad i meg <3
Lurer på hva hun gjør og hvordan hun har det nå...

8 kommentarer

~ Huldra ~

08.02.2012 kl.14:50

Å, så nydelige unger... Rørende å se hvor glade de ble for noen "simple" klinkekuler. Og soveplassene deres var fæle...sånt får en til å tenke på hvor heldig man er her i Norge (igjen), på hvor trygt og godt vi har det. Spesielt for oss som har barn selv <3 Supert at dere tok turen og fikk fram noen smil og litt optimisme der da :)

°Vinterperle°

08.02.2012 kl.16:07

~ Huldra ~: Ja, ikke sant C: Det er så merkelig at våre tilværelser kan være så forskjellige. Vi er ekstremt heldige og dessverre er det alt for mange som tar det for gitt at vi har det så bra. Heldigvis er Norge et av de landene i verden som gir mest til u-hjelp (i forhold til innbyggertall), men fortsatt er det mange som er fryktelig egoistiske og ignorante.

Jeg liker også å tenke det :) Det finnes selvsagt mange som reiser ned til land som dette og kanskje enda værre land, og gjør mye mer enn vi har gjort, men jeg synes vi har gjort noe kjempeflott vi også! :B

09.02.2012 kl.09:24

For noen herlige barn! Så utrolig fint gjort av dere å gi dem så mye glede :) Uff, men jeg fikk helt grøsninger av å se soveplassene deres... Håper at neste gang noen drar ned for å besøke dem har de med seg nye madrasser!

°Vinterperle°

09.02.2012 kl.11:36

Anonym: Jaa! Det var en fantastisk opplevelse også. Ja, det var en veldig god idé. Jeg har lyst til å ta meg turen tilbake en gang, kanskje i år eller til neste år, og da kunne jeg jo kjøpt noen madrasser av noen slag og hatt med :)

~ Camilla Rose ~ ☀

11.02.2012 kl.00:41

Nå kjente jeg at jeg fikk tårer i øynene. Åh, så fantastisk gjort av dere. Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg er som har en myk seng å sove i..

°Vinterperle°

12.02.2012 kl.21:39

~ Camilla Rose ~ : Så rørende at du blir rørt! Det er bra at du tenker sånn: takknemlighet hjelper på vår psykiske helse og gjør oss jo til bedre mennesker. Det at du tenker på det, betyr jo også at du bryr deg om andre i verden og vil at de skal ha det bedre og du jobber jo faktisk for det. Alt for mange tar det for gitt, dessverre. Meg selv inkludert innimellom. Det er for lett. Men jeg blir hele tiden flinkere! :)

annettesfoto

13.02.2012 kl.22:36

Det må være helt utrolig å være med på noe sånt, og så viktig at det blir gjort. Gøy å se bildene hvor dere deler ut leker, trist å hvordan forholdene er. Hvordan er det mulig å ligge på disse sengene uten madrasser egentlig? Så flott gjort av deg, og jeg tenker du får masse tilbake, blant annet en god og nyttig erfaring.

°Vinterperle°

14.02.2012 kl.11:40

annettesfoto: Ja, det er det. Det er så annerledes enn hva vi er vandt med, vi har så forskjellige oppfatninger av livet.

Jeg lurer også på hvordan det er å sove på dem. Kanskje de er snille med hverandre og deler på dem? Takk for hyggelig kommentar, og ja, jeg har fått mye livserfaring på denne turen :)

Skriv en ny kommentar

°Vinterperle°

°Vinterperle°

20, Oslo

Jeg er liten alv 'fanget' i Oslo. Jeg drømmer om og jobber for en bedre verden, bl.a. ved å være vegetarianer, anføre en miljøvennlig livsstil og jeg har planer om å leve selvforsynt i fremtiden, forhåpentligvis i natursamfunn <3 Som den drømmeren jeg er liker jeg naturligvis eventyr, fantasi, magi, mystikk og mytologi :) Noe av min kreativitet kommer i form av skuespill og fortellerkunst, utkledning, hekling og nylig begynte jeg å lære å spille harpe.

Kategorier

Arkiv

hits