Kenya IV - Helseklinikk og unge mødre

Mobil helseklinikk

Sammen med SCILO Kenya var vi med på diverse mobile helseklinikker. På den ene turen reiste vi med to Indiana Jones-biler på verdens mest humpete vei, til et svært øde område.


På disse klinikkene fikk vi være med å dele ut ormekurer, i form av tabletter, til barn. De som benytter seg av disse klinikkene og får medisinsk behandling til seg selv og sine barn, er som regel masaier som kommer langveis fra, til fots. De har ofte gått i opptil flere timer for å komme frem.

Diverse medisinsk utstyr.

Sprøyter, og en vekt til til å veie barn.


På den ene mobile helseklinikken var jeg og den ene venninnen min med på å HIV-teste folk. Hovedsaklig kvinner, men også noen barn og én mann ble testet.I dette lille skuret ble testene gjennomført.Det var ekstremt nervepirrende å vente på hvert resultat, som i gjennomsnitt tok ca. 5 minutter. Spesielt på barna. Et var bare 18 måneder gammelt... Heldigvis var det ingen som testet positivt! :D


Prosjektlederen vår, (og kona til han vi bodde hos), var nedom og besøkte oss fra Norge i løpet av turen. Hun holdt bl.a. en forelesning for oss om kvinnelig omskjæring - noe som er ganske utbredt i dette området og en av hovedsakene SCILO jobber mot. Forelesningern omhandlet hva de faktisk gjør og hva de gjør sett fra etnosentriske og kulturrelativistiske vinkler. To vanskelige begreper som betyr at man ser på en sak kun gjennom sitt eget utgangspunkt eller kun gjennom "den andres". Det for å reflektere over og lære om årsaken til at dette fortsatt praktiseres slik at det blir lettere å få bukt med det :)

Selv om vi ser glade ut på bildene, fikk vi høre grusomme ting og se fæle illustrerte eksempler på hva de driver med der nede.

Unge mødre

Og dette er ikke det eneste grusomme som skjer der i Kenya. En dag møtte vi en gruppe unge mødre, den yngste bare 13 år, men tolv da det skjedde. Uskyldige, unge jenter som var blitt voldtatt, blitt gravide, mishandlet og traumatisert. Hun ene så helt tom og mentalt ødelagt ut. Det var så merkelig. Spesielt for vennene mine, som tidligere hadde jobbet som vikarer  på skoler med ungdom i akkurat denne alderen...

De hadde selvsagt med barna sine.

Jeg fikk et spesielt bånd til denne jenta.

Så blant de
hjerteskjærende historiene fikk vi lysglimt:
Disse vidunderlige barna <3

2 kommentarer

~ Huldra ~

10.02.2012 kl.20:18

Åh. så herlig... Og fælt på på samme tid. Skjønner at det var vanskelig, og flott - skikkelig berg- og dalbane! Beundrer deg for det du har bidratt med, er SÅ fantastisk at noen faktisk tar steget og GJØR noe sånt. Jeg har alltid drømt om noe sånt, men siden jeg har egne barn nå, så er det ikke bare å reise avsted. Men én gang skal jeg gjøre noe tilsvarende.

°Vinterperle°

12.02.2012 kl.21:31

~ Huldra ~: Ja, berg- og dalbane var en god beskrivelse :D Takk for god tilbakemelding :) Var jo i slike baner jeg tenkte, at "jeg burde gjøre denne resien nå" for det er jo ikke sikkert jeg hadde fått muligheten til å gjøre det senere :) Kanskje dere kan reise sammen en gang? Jeg drømmer også om å reise til India!

Skriv en ny kommentar

°Vinterperle°

°Vinterperle°

20, Oslo

Jeg er liten alv 'fanget' i Oslo. Jeg drømmer om og jobber for en bedre verden, bl.a. ved å være vegetarianer, anføre en miljøvennlig livsstil og jeg har planer om å leve selvforsynt i fremtiden, forhåpentligvis i natursamfunn <3 Som den drømmeren jeg er liker jeg naturligvis eventyr, fantasi, magi, mystikk og mytologi :) Noe av min kreativitet kommer i form av skuespill og fortellerkunst, utkledning, hekling og nylig begynte jeg å lære å spille harpe.

Kategorier

Arkiv

hits