Kenya III - Loitokitok

Loitokitok

Etter oppholdet i Emali dro vi endelig til vårt framtidige hjem for de neste tre månedene. Vi skulle bo i byen Loitokitok i huset til lederen for den kenyanske delen av SCILO, (vår samarbeidspartner) som også er mannen til hun som var prosjektlederen vår.

Fant ut i ettertid at vi har svært få bilder av selve huset! :o Men bak det skjeve, lille huset her (som de voksne sønnene hans sov i innimellom), ser dere huset vi bodde i. Eller hvertfall balkongen. Haha.

Og her er ett fra den ene siden^^Vinduet nærmest var rommet vårt.

Og her er noen bilder fra hagen:Under trærne der hadde vi et fint sitteområde som vi kalte "Lunden".

Og slik så det ut i stueområdet innendørs :)

Huset var ikke helt ferdig da vi kom, og heller ikke da vi dro, men ferdig nok til at vi kunne bo der :) Men etter en lang reise og mye venting etter ankomst, kom endelig sengene. Vi kom altså før sengene så vi var heldige som i det hele tatt fikk dem innen samme døgn^^ De kom som planker oppe på taket av en buss, og i lyset fra lommelyktene våre begynte vi å montere alle sengene før vi endelig kunne legge oss og sove.


Ettersom huset ikke ikke var ferdig, hadde vi ikke ordentlig do eller dusj den første måneden. Vi var nødt til å gå til et annet lite, gammelt hus på eindommen hans, som det bodde masse folk i, og delte på vannet som best vi kunne. Da do/dusj endelig stod ferdig, så det slik ut:


Vannforsyninger kom med bil eller esel, eller så fikk vi vann fra store tønner, dunker og fat som stod på området som ble fylt av regnvann. Med andre ord, ikke utømmelige mengder med vann slik som i Norge. Og slettes ikke alltid varmt. Vi måtte også vaske klærne for hånd, noe som var ganske koselig.
Ofte var vi uten strøm, også ganske koselig - fordi vi hadde en deilig peis vi kunne fyre i^^  Vi ble fortalt da vi kom at en elefant tidligere hadde gnukket seg på en strømstolpe så strømmen hadde forsvunnet. Hihi.

Dramafestival

Vi var 'heldige' da vi noen dager etter ankomst fikk vite at det på en av de lokale skolene skulle arrangeres en dramafestival! Skoler fra både nært og fjernt kom for å delta. Og vi fikk lov til å være publikum og se hvordan kenyansk drama var. På denne måten kunne vi bli kjent med kulturen før vi begynte å planlegge workshopen, og kunne lettere tilpasse den deltakerne, altså kenyansk ungdom. Vi kunne også finne noen som hadde litt erfaring med drama.Det var veldig annerledes enn hva vi er vant med. I Kenya og Afrika generelt, tar ting TID. Og det samme gjelder kenyansk drama. Det er langtekkelig, ganske ensformig, overdramatisk og det bytter både tema og historie underveis. Mellom hvert innslag var det også en gal 'dj' som styrte høy,(grusom) musikk fra relativt moderne musikkutstyr. Men ikke nok med det, når musikken var skrudd ned, skravlet han høylytt i en mikrofon. Dette gikk rytmisk: musikk, skravl, musikk, skravl, og det var fryktelig slitsomt.

Her er han:

Vi har heldigvis hatt det veldig moro med å parodiere hele dramafestivalen i ettertid :)

Marked

Hver tirsdag og lørdag var det marked i byen. Alle slags boder og varer var spredt på ulike områder. Så selv om dette er helt andre shoppingmuligheter enn hjemme i Norge, var det virkelig ikke noe mindre shopping av den grunn!


Vill i blikket: Shopping!

Sniker og snoker...

...i kriker og kroker^^
Tidsfordriv

Når vi ikke har vært på markedet har vi:


tegnet,

lest,

laget mat og spist mat,

hilst på diverse dyr...Kan du se de små fotsporene på speilet? o.OOg tatt farvel med enkelte...

10 kommentarer

~°Nilenna°~

09.02.2012 kl.12:11

Åå, det både ser og høres spennende ut! ^^ Mange spennende bilder! :) Fine dyr! ^^

~ Huldra ~

09.02.2012 kl.13:29

Spennende! *liker Kenya-innleggene!*

°Vinterperle°

09.02.2012 kl.15:32

~Nilenna~: :D Så bra! Håper du vil like resten også :) <3

°Vinterperle°

09.02.2012 kl.15:33

~ Huldra ~: Å, så godt å høre! :D Og dere har mer i vente^^ De er jo en veldig stor del av livet mitt. :)

~°Nilenna°~

09.02.2012 kl.15:54

Det gjør jeg nok skal du se! ^^

Tara Yáviel

09.02.2012 kl.16:24

for en helt utrolig reise og opplevelser! Har lest alle tre innleggene (kommer det fler?) og blir helt målløs :)

°Vinterperle°

09.02.2012 kl.20:29

~Nilenna~: :D <3

°Vinterperle°

09.02.2012 kl.20:31

pixietrixie: Har du virkelig? :D Åå, så glad jeg blir for at du liker det! Ja, det er til sammen nok til å fylle en uke, og jeg legger ut ett per dag, ca :) Takk for god tilbakemelding, det varmer veldig <3

Naviana

09.02.2012 kl.21:37

Fint å høre mer om oppholdet ditt i Afrika :) Spennende!

°Vinterperle°

10.02.2012 kl.11:25

Naviana: Takk :D Bra at du liker det <3

Skriv en ny kommentar

°Vinterperle°

°Vinterperle°

20, Oslo

Jeg er liten alv 'fanget' i Oslo. Jeg drømmer om og jobber for en bedre verden, bl.a. ved å være vegetarianer, anføre en miljøvennlig livsstil og jeg har planer om å leve selvforsynt i fremtiden, forhåpentligvis i natursamfunn <3 Som den drømmeren jeg er liker jeg naturligvis eventyr, fantasi, magi, mystikk og mytologi :) Noe av min kreativitet kommer i form av skuespill og fortellerkunst, utkledning, hekling og nylig begynte jeg å lære å spille harpe.

Kategorier

Arkiv

hits