september 2011

Drømmeflukt og natursti

Onsdag 31. august var en dag full av opplevelser. Dagen startet med at alle elevene ble delt i par, som skulle dele drømmene sine med hverandre. Veldig personlig. Deretter skulle vi sendes for å lære å brette papirbåter. Vi skrev drømmene ned på et stort, kvadratisk ark, og satte igang med brettinga.

Og det var kjempelett! (beklager at ikke hele oppskriften kom i form av disse bildene, men her er en måte å gjøre det på. Brettes den tvers over lik første gang, vil den bli mer nøyaktig)

Så vrenger man den, og voila, en bååt.

Her er min før jeg pyntet den.

Båter i farta i trappa.

Maange, små båter! :D

Senere på dagen, rundt 16-tiden, var noen heldig utvalgte med støvler, med på en tur til..

Advarsel, fare for mange bilder.

Det var temmelig gjørmete.

På et tidspunkt mistet jeg til og med kameraet ut av etuiet og det ble litt tilbakestående. Gikk heldigvis lett å få vekk gjørma, men folderne foran linsa ble trege, og hver gang jeg slo det av, slo det seg på av seg selv igjen hele tiden. Ble ganske lei av den lyden som kom hver gang den slo seg på x)

Men etterhvert som jeg begynte å ta bilder igjen, så kameraet ut til å bli glad igjen, for siden har det vært helt fint igjen ;)

Det jeg kanskje tok mest bilder av, var boligene, hverandaene og samfunnene til feene - nemlig soppene!

Den leira der er ikke noe å kødde med. På vei tilbake var jeg så dum å tråkke rett i den, og jeg sank SÅ fort. Synkeleire vet dere. Jeg ble faktisk litt redd. En lærer måtte dra meg opp for at jeg skulle komme meg løs.

Det er jo en jungel.

Til og med lianer!

Og se på denne kjempeblomsten!

Men nå skal jeg fortelle hva vi egentlig skulle der. Vi skulle se på vrakrestene etter et fly som styrtet og eksploderte der en gang under krigen. 20 mann omkom, og restene er fremdeles ikke plukket opp. Mannskapet fikk også en felles gravplass langt inni den jungelen der, men navnene deres står ingen steder... ganske mystisk.

Innenfor dette gjerdet, som vedlikeholdes og gjevnlig males, er det altså 20 opphevninger med grøfter mellom seg, men ingen navn på omkomne. Innenfor gjerdet, var det forresten to hvitveis! Så sent på året!

Vrakrester.

Det grønne på midten, er en stoffbit!

Så ble jeg fanget av naturen og soppen igjen.

Se så mye!

Og treet det bodde på, var bøyd. Så nesten ut som en port :D

Da vi var kommet halvveis, gikk vi over enga på en gård.

Her var det sauer :)

Stien i gresset...

Nydelig farge!

Lang rekke! (med meg bakerst)

Så kom vi til jungelterreng igjen. Der traff jeg en sopp med hår!

Noen steder var det lurt nok, lagt ut små tømmerstokker slik at vi slapp å gå i gjørma.

Andre steder, ikke :P *slurp, slufs*

Like etter at vi hadde passert skiltet om elgen, fant vi dette:

Bekkenbein og lårbein...

En stakkars elgs kranie og andre beinrester etter å ha satt seg fast! Med store horn, kommer den seg jo ikke løs. (Men vi mistenker at noen har plantet det der)

Så var turen straks over. Det siste vi passerte var heller assortert.

...smakte mel ;)

Etter at vi hadde kommet hjem, og spist kveldsmat, var det på tide å sjøsette båtene våre. Jeg pyntet min med blader og fylte den med roseblader. Må innrømme at jeg hadde den fineste båten! :D

Her blir de fraktet ut på vannet.

Og satt på sjøen.

Det var vanskelig å skilles fra min...

Blandt de fire siste, var den, og ble endelig fraktet ut. (legg merke til at to av de andre også har pyntet sine med blader, inspirert av meg :)

Så her er de, og lyser opp for folk og fe.

Ser nesten ut som alver som danser^^

- Har du brettet sånne båter før? :)

°Vinterperle°

°Vinterperle°

22, Oslo

Jeg er liten alv som drømmer om og jobber for en bedre verden. Jeg er vegetarianer, prøver å leve så miljøvennlig som mulig, og jeg er med på å lage grunnmuren til mange barn i hagen jeg jobber i. Jeg har planer om å leve selvforsynt i fremtiden, forhåpentligvis i natursamfunn <3 Som den drømmeren jeg er liker jeg naturligvis eventyr, fantasi, magi, mystikk og mytologi. Noe av min kreativitet kommer i form av skuespill og fortellerkunst, utkledning, hekling og smått om smått prøver jeg å lære å spille harpe :)

Kategorier

Arkiv

hits